Milyen kerékpár lakatot vásároljak?

Axa newton mini pro

Az AXA Newton Mini egy edzett acél U-zár, modern kivitelben, 2 kábelszemmel ellátva.  Az U-lock és a kábel kombinációja nagyon alkalmas kerékpárokhoz és könnyű motoros járművekhez, a lehető legbiztosabb megoldás a dupla rögzítés. A zár fúrás ellen védett. A gyártó 15-ös biztonsági szintet jelölt meg, amely már ránézésre is fedi a valóságot. 100 cm hosszúságban a kábel extra mozgásteret biztosít. A Mini U-lock porvédővel rendelkezik, amely véd a nedvességtől és a portól. A kábelnek rugalmas műanyag hüvelye van, így a kerékpár festése használat közben nem sérül meg. Előnyök közé tartozik a kis méret, porvédővel ellátott zár, extra kábel a gyorszáras kerekekhez.

 

Technikai leírás

  • U-zár hossza: 140 mm
  • U-zár átmérő: 14 mm
  • Kábel hossz: 100 cm
  • Kábel átmérő: 10 mm

 axa kerékpár sodrony zár  axa kerékpár lakat kábel zár
 axa u-lakat kerékpár zár  Axa kerékpár zár

Termék adatlap és vásárlás »


Axa toucan 120

A felhasznált anyag jó benyomást kelt, jó minőségű, súlya is elég komoly, 1515 gramm. Hajtogatás és felnyitás után a Toucan hossza 120 cm. A 120 cm-es zárral könnyen lehet a kerékpárt rögzíteni más tárgyakhoz. A zár robosztus hatást kelt, cserébe szépen nyílik és záródik. A Toucan az AXA Safety Index 15 pontjából 9-et kapott. Összehasonlításképpen: az AXA FLC 800 biztonsági indexe 9, az AXA Defender RL pedig 12. A zártartó nagyon egyszerű, de teljesíti a kitűzött célt. Magáról a designról elmondható, hogy a kevesebb összeköttetés kevesebb rugalmasságot is jelent. A zár tartója valóban úgy néz ki mint egy tukán csőre, használata pedig egyszerű, a zár könnyen becsúsztatható.

 

Az AXA Toucan műszaki adatai:

▪ Hossz: 120 cm
▪ Súly: 1515 gramm
▪ Összehajtott hosszúság: 26 cm axa bicikli zár  axa hajtogatós bicikli zár
 axa erős bicikli lakat  axa biztonságos bicikli zár

Termék adatlap és vásárlás »


Axa foldable lock 800

Szinte annyira rugalmas, mint egy normál kábelzár, mérete és kivitelezése minőségi. A zár hossza 100cm, átmérője 0,8 cm. A kerékpárhoz való rögzítése teljesen problémamentes. A retesz körül lévő tartó 2 műanyag karból áll, amelyeket egy gomb lezár. Úgy tűnik, elég jól tartja magát. A termék 1121 g, nincs könnyű súlya. A rudak nem merevek az AXA 800-ban, és nem csak két, hanem három tengelyen is mozgathatók. A tagokat neoprén borítás borítja, ez megakadályozza a festék karcolását. Az AXA belső biztonsági mutatója a lehetséges 15 pontból 9-et ad neki. A kulcsot csak akkor távolíthatjuk el, ha a zár zárva van. Ez védelmet biztosít a véletlen lezárástól. A tartóba helyezés első alkalommal kissé bonyolultabb lehet, de ha 3-4-szer elvégezzük a folyamatot, akkor már gyorsabban megy.

 

Pozitív tulajdonságok:

+ Hossza 100 cm

+ Az illesztések nem csak két tengelyben mozgathatók, ami nagy rugalmasságot jelent

+ Nincs csörgő hang kerékpározás közben

Negatív jellemzők:

- A neoprén burkolat felszívja a vizet, amikor esik. Szállítás kézitáskában, pl. eső után csak korlátozott mértékben lehetséges.

 axa összecsukható kerékpár zár axa összehajtható kerékpár zár 


Termékadatlap és vásárlás »


Összesítés:

Számomra a termékcsalád 3 tagjából a Newton mini pro volt a legmegfelelőbb. A választást nagyban befolyásolja, hogy mennyire forgalmas helyen élünk vagy lakatolunk. Ezen kívül az is lényeges, hogy milyen kerékpárt kívánunk rögzíteni. Én általában futkosósnak egy gyorszáras bicót használok, így fontos, hogy a lehető legtöbb ponton tudjam rögzíteni. Illetve ha netán mégis felkelti valakinek az érdeklődését a bringa, ezen zár esetében mégis csak 2 különálló lakattal kellene megbírkóznia a kedves lovasítónak, ami lényegesen megnehezíti a dolgát főleg az idő tekintetében.


Ha van már tapasztalatod, oszd meg a többiekkel, ha kérdésed van, tedd fel!
A poszt alatti kommentekben kitárgyalhatjuk a témát!


Viddabringát webshop by Neuzer Bicycle Company  |  +36 20 427 1232