Milyen országúti hajtóművet válasszak?

Ounce 522 hajtómű teszt

Egy tavaszi délelőtt leporoltuk és kigurítottuk Neuzer Courier DT-énket. Beállítottuk a kormányt, fékeket, nyerget, guminyomást és a váltókat. Felváltottunk és azonnal beletapostunk a Prowheel hajtókarba. Induljon a teszt!

 

A gyártóról:

A Prowheel - Haomeng Bicycle (Shanghai) CO., LTD. egy kiváló keleti gyártó aki minőségi, könnyű kerékpár hajtókarokat és lánckerekeket készít megfizethető árban. Ahogy ők fogalmaznak: dizájban pragmatikusat és progresszívek, elfogadhatatlannak tartják a gyenge minőségű kivitelezést. Minden munkafolyamatot ők maguk koordinálnak és végeznek el. Termékeikre jellemző a funkcionalitás. Egyéb tulajdonságuk továbbá, hogy színes termékpalettával rendelkeznek, egyik fő erősségük a variálhatóság.

 

A termékről:

Választásunk a Prowheel 522C hajtókarra esett. Minőségi és megfizethető duplatányéros darab. El lehet képzelni fitness, cyclocross/gravel és országúti bicón is, sokféle terepen megállja a helyét. Kinézetre nekem oldschool olasz termék feelinget hozza. Extra plusz pont a két tányér különleges kivitelezéséért, mely nemcsak a tartósság miatt fontos hanem a textúra, az anyag kinézete és tapintása vizuálisan is hozzáad a termék értékéhez és a kerékpáron is jól mutat. Tányérjai cserélhetők, így túlhasználat esetén nem szükséges komplett új hajtókarszett vásárlása.

 

A váltórendszert tekintve 2x8 sebességes váltórendszer dolgozik a Shimanotól. A Claris első váltó erőssége, hogy minden probléma nélkül be tudjuk állítani 2 sebességre is, így könnyen tudjuk biztosítani az akadálymentes, sima váltást. Az erőátvitelt KMC Z lánc biztosította. A hajtókar használatban stabilnak érződik, nem csavarodik vagy üt a lábunk alatt, az elvárt szintnek megfelel. Megfelelő csapágyazással, első váltóval, karbantartással sok-sok kilométeren keresztül társunk lesz. Ajánlom aszfaltra, félmurvás terepre és egy tányérral akár fixihez is.

Klasszikus országúti dizájn, Neuzer kerékpár hajtómű

Klasszikus országúti dizájn

Cserélhető lánckerekek, Neuzer kerékpár hajtómű

Cserélhető lánckerekek

Minőségi megmunkálás, Neuzer kerékpár hajtómű

Minőségi megmunkálás

Viddabringát webshop by Neuzer Bicycle Company  |  +36 20 427 1232