Elektromos kerékpár vásárlás állami támogatással - ebike / pedelec pályázat

2022 áprilisában újra elektromos kerékpár vásárlási támogatást indít az ITM. Ebike, egészen pontosan pedelec kerékpár vásárlása lesz a pályázat tárgya. A Neuzer elektromos biciklik megfelelenek a feltételeknek, ezek beszerzésére igényelhető az állami támogatás.

Hamarosan indul a pályázati lehetőség, már nem kell sokat várni a bejelentésre. A pedelec szabványoknak megfelelő elektromos kerékpárok vásárlását támogatja az állam.
Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy olyan biciklik megvételével lehet jelentkezni, amelyek motorja legfeljebb 25km/h sebességig működik, csak pedálozás hatására kapcsol be és nem nagyobb a telesítménye 250W-nál. Ezekre a kétkerekűekre, bár elektromos motor van bennük, nem kell jogosítvány és nem kötelező a felelősségbiztosítás sem, továbbá a bukósisak használatára vonatkozó szabályok is egyeznek a hagyományos kerékpárokra vontakozó rendelkezésekkel.

2022. április 14-én (az autómentes napon) bejelntették a főbb tudnivalókat.
Ezek szerint pedálszenzoros ebike vásárlásra 100.000 forint állami támogatás jár, míg a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok vásárlására 180.000 forint állami támogatás igényelhető.

Az ebike egyébként kiváló alternativája az autós közlekedésnek, lévén, nem kell dugóban ülni, másrészt, ha nagyobb távolságot kell megtenni, arra ott az elektromos mototor. Ráadásul ezen kerékpárok is szállíthatók vonaton hagyományos társaikkal azonos feltételek szerint.
Városi közlekedésre, vagy ingázásra tehát érdemes elektromos kerékpárt választani, de nem elhanyagolható az sem, hogy adott esetben egy pedelec biciklivel jól lehet túrázni is.
A Neuzer Kft. által gyártott és forgalmazott elektromos rásegítésű kerékpárok mind megfelelnek a pedelec szabványnak, így valószínűleg mindegyik modell vásárlása lehetséges lesz állami támogatással a pályázat keretében.

Részletekért keresd tájékoztató oldalunkat a https://neuzer.hu/pedelec-palyazat.html oldalon!

Ha még nem tudod, milyen ebike-ra vennék igénybe a pályázati pénzt, válaszd ki itt, melyik a számodra legjobb elektromos kerékpár »

Viddabringát webshop by Neuzer Bicycle Company  |  +36 20 427 1232