Milyen kerékpáros lámpát válasszak közúti közlekedésre?

Tesztünkben kipróbáltunk három féle kerékpár világítást. Három különböző gyártó, három különböző kialakítás és technológia, azonos (városi, közúti) felhasználási terület. Megnéztük, mennyire könnyen kezelhető, milyen a fénye és a rendszeres, mindennapi használata mennyire könnyű. Előre bocsájthatjuk, hogy mivel kölönböző méretű és kialakítású villogókról van szó, így nehéz eredményt hirdetni, de az biztos, hogy fényerőben egyik esetben sincs hiány. Természetesen a trendeknek megfelelően tölthető lámpákról van szó, nem fog gondot okozni egy lemerült elem és bezárt közért kombó. Kisebb fényerőn villogva meglepően jó üzemidőket kapunk a tesztelt bringalámpáknál, de ha erősebb fényt szeretnénk, akkor sem kell attól tartani, hogy töltés után egyhamar láthatatlanná válunk útközben.

Lássuk, mit tapasztaltunk az AXA, a Sigma és a feltörekvő tömeggyártó JingYi lámpáinál: 


Axa niteline 44-r

Az AXA Niteline 44-R első és hátsó lámpa szett, amelyek USB-ről tölthetők. A világítás kicsi és kompakt, de elegendő fényt ad ahhoz, hogy jól látható legyen a forgalomban. Ami a rögzítést illeti, a gumi hevederekkel könnyedén fel lehet szerelni a kerékpár kormányára vagy a kormánynyakra, de kis mérete miatt akár a kerékagyra is tehetjük, pl hátsó keréken, így igen látványos bicikli világításunk lesz. Az AXA Niteline 44-R 4 LED-del 6 órán keresztül láthatóvá a kerékpárt, és a sokrétű rögzítésnek és a kompakt kialakításnak köszönhetően a világítást könnyű hordozni, és újra felszerelni. Ha például munkába érve lerakjuk a bicajt, nem kell a lámpák leszerelésével sokat vesződnünk, csak lecsatoljuk és vihetjük is be – ha kell, akkor tölteni. Számomra leginkább a kis mérete és praktikussága tetszett.

kerékpár első lámpa

kerékpár első villogó

bicikli hátsó lámpa

kerékpár hátsó lámpa

 

Jellemzők:

Nagy teljesítményű 4 LED-es fény, 6 órás élettartam

Multi-rögzítés

USB-ről újratölthető

Akkumulátor-töltöttség jelző

Négy féle üzemmód

Fekete szín


Tovább a termékhez »

 

Sigma buster 200

Véleményem szerint négy fő szempont van a fényszórók vásárlásakor: teljesítmény, ár, könnyű használat és minőség. Tehát milyen is a Sigma Buster 200 LED első lámpa? Dióhéjban nagyon jó, mint városi fény, minőségi darab, miközben szép és könnyű. Hat üzemmódja van: három állandó (200, 100 és 50 lumenes) és három villogó (normál, villanófényű és SOS). A töltési ideje 2 óra 30 perc gyorsabb, mint a megadott 3 óra. Az egyes LED-ek fénysugara nagyon fényes, ez tökéletesen alkalmas arra, hogy figyelmeztesse a többi úthasználót, ha kerékpározunk a városban. „A lámpa bekapcsolásához gyorsan kétszer nyomja meg, a kikapcsolásához tartsa nyomva.” – ahogy a használati útmutató mondja. Ezáltal gyakorlatilag lehetetlen véletlenül bekapcsolni, amikor a táskában van, ami jó dolog. A dobozban található még egy sisak-konzol adapter is. USB-n keresztül újratölthető.

Összességében nagyon sok jó tulajdonsága van a Buster 200-nak, tisztességes konstrukció minőségi darab.

erős kerékpár lámpa


Tovább a termékhez »

 

Jing-yi jy-6085 – chip LED

Jiashan Shengguang Electronics Co., Ltd.. közel 27 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a kerékpárlámpák gyártásában. A termékkínálat magában foglalja a kerékpár lámpát, a biztonsági lámpát, a dekorációs fényt, a kerékpár-computert és más kerékpár-kiegészítőket. A cég egyre inkább az egyik vezető kerékpár lámpa gyártó Kínában. Minőségét tekintve elfogadható de nem kiemelkedő, a fénye viszont eléggé meggyőző, meglepően erős. Kompaktsága, könnyű felhelyezése miatt jár a plusz pont a terméknek. Töltési ideje 3 óra. Működése kifogástalan, hozza a tőle elvártakat. USB-n keresztül újratölthető. A három termék közül ár-érték arány miatt ezt választanám.

tölthető kerékpár első lámpa

tölthető kerékpár hátsó lámpa

 

Jellemzők:

Téglalap alakú gyűrű - fehér LED / piros LED

4 világítási mód: öko, normál, közepes, távolsági

4 villogó üzemmód

A fény kikapcsolásához nyomja meg kétszer a gombot

Vízálló: IPX4 – fröccsenő víz ellen védett

Újratölthető lítium-polimer akkumulátor

Töltési idő: 3 óra

2 különböző konzol


Tovább a termékhez »


Ha van már tapasztalatod, oszd meg a többiekkel, ha kérdésed van, tedd fel!
A poszt alatti kommentekben kitárgyalhatjuk a témát!

Viddabringát webshop by Neuzer Bicycle Company  |  +36 20 427 1232